• Nyheter

    SocialView inleder samarbete med SPG Event och Stockholm Open

Publicerad 9 mars, 2020

År 2020 tar SPG Event över som arrangör för den legendariska tennisturneringen Stockholm Open och väljer SocialView som byrå för om-positioneringen via sociala medier.

Stockholm Open har sedan starten 1969 varit en legendariskt tennisturnering där några av världens bästa spelare har deltagit. Varje år arrangeras tävlingen på Kungl. Tennishallen i Stockholm där publiken har har fått uppleva tennis i världsklass i över 50 år.

Från och med 2020 tar SPG Event över som arrangör och har inlett ett samarbete med SocialView som partner för sociala medier med ambitionen att göra årets turnering till snacket på stan.

“Stockholm Open är ett otroligt anrikt evenemang som vi ser fram emot att tillsammans med våra partners och intressenter ta till nästa nivå genom att modernisera, samtidigt som vi vill behålla och förtydliga det fantastiska evenemang det är i grunden. Vi är väldigt glada över samarbetet med SocialView. Hur samhället konsumerar media och budskap har förändrats en hel del de senaste åren, så att även vår kommunikation behöver anpassas efter det är en självklarhet. Vi ser fram emot att med detta samarbete positionera Stockholm Open genom sociala medier både fortsättningsvis till den tennisintresserade publiken, men också som den folkfest evenemanget är även för den mindre tennisintresserade.” – Anna Lindhe, Marknadschef SPG Event

Tillsammans med SPG Event ska SocialView positionera Stockholm Open som ett ”Evenemang i världsklass” genom att etablera moderna associationer kombinerat med den legendariska turneringens anrika historia även utanför Sveriges gränser.

Samarbetet med SocialView innefattar att skapa en unik kundresa baserat på strategiskt arbete, annonsproduktion och medieköp inom B2C respektive B2B. Uppdraget omfattar således att operativt prospektera samt bearbeta varma som nya kundsegment baserat på data och beteende med målsättningen att öka varumärkeskännedomen och biljettförsäljningen inför eventet 2020.

“Det är en stor ära att får arbeta med ett så prestigefyllt evenemang och tillsammans med SPG Event! Genom att fläta samman kommunikationen med det kreativa och rikta mot rätt målgrupper vill vi bygga ett buzz kring eventet och återta positionen som den största tennisturneringen i Sverige” – Sofia Vinsa, Project Director SocialView

felicia.holte@socialview.se

Felicia HolteCOO på SocialView

Hungrig på de senaste nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev! 🚀

Fler nyheter och insikter?